Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جمعه اصفهان با تأکید بر اینکه مسأله حجاب کاری به مسأله اقتصاد ندارد، گفت: مسأله حجاب یک دستور الهی است و این طور نیست که اگر آدم گرسنه باشد باید چادرش را دور بیندازد و نمازش را ترک کند. آدم ها نباید گرسنه باشند و دولت ها باید سعی کنند مردم در رفاه باشند؛ اما این نیست که اگر رفاهشان کم شد چادر را دور بیندازند یا نماز و روزه را ترک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کمال حماقت است که یک انسانی فکر کند دین دارد و در عین حال برای یک بی تدبیری دولت یا حکومت در مسائل اقتصادی، بگوید که من دین را نمی خواهم.

خلاصه گفت و گو با آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد را در ادامه می خوانید:

- متأسفانه بنده چون مریض بودم در این دیدار خدمت مقام معظم رهبری نرسیدم و محروم بودم. اما یکی از مسائلی که دشمن روی آن خیلی حساس است و ما متأسفانه حساس نیستیم، مسأله حجاب است. یعنی هرکسی راجع به حجاب صحبت کند رادیوهای خارجی و فضای مجازی شروع می کنند به اینکه آیا حجاب اجباری است؟! آن در حالی است تمام قوانین اسلام باید انجام بگیرد. مگر می شود قانون اجباری نباشد؟! آنها از کلمه «اجبار» می ترسند؛ مگر بستن کمربند ایمنی در ماشین اجباری نیست؟! آیا حجاب کمتر از آن است؟!در دنیا همه کسانی که قانونگذاری می کنند، همین گونه قانونگذاری می کنند؛ فارغ از اینکه چه کسی عمل کند و چه کسی عمل نکند. این چه مفهومی است که دشمن می گوید و متأسفانه دوست هم اصلا روی این فکر نمی کند! در خانه خودش نه، ولی در جامعه اسلامی باید این قوانین مراعات شود. چه قوانین رانندگی، چه قوانین اجتماعی و چه قوانین دینی باشد؛ اینها حتما باید انجام بگیرد.

- گشت ارشاد را هم دشمنان ممانعت می کنند؛ کسی که مشکلی ندارد چه باکی دارد از گردش گشت ارشاد؟! اگر کسی مسائل دینی را انجام می دهد و طبق قوانین عمل می کند، نباید به گردش نیروهای انتظامی اشکال کند. نیروهای انتظامی گردش می کنند برای اینکه ببینند کسی تخلف کرده یا نکرده و هیچ کس در دنیا به آنها اشکال نمی کند.طبیعتا مثل برخورد نیروی انتظامی که باید با مهربانی و آداب باشد. بحثی در این نیست و نمی گوییم کسی را بزند و بکوبد. همان طوری که نیروی انتظامی راهنمایی می کند و کسانی که کمربند نمی بندند را ارشاد می کند و به آنها اعلام می کند که سلامت شما در این جهت است، گشت ارشاد هم باید به مردم بگوید دین و ایمان شما، و مقابله شما با دشمن و برخورد شما با دستورات خدا این است که این طور باشید؛ اما با ادب و مراعات همه زمینه ها.معنای اجبار این نیست که کسی را بزنید، ولی گفتن و راهنمایی کردن که همه قوانین دنیا اجباری است. اصلا اگر قانونی وضع شود و بنا باشد اجرا نشود و کسی پشتوانه اجرای آن نباشد که این دیگر قانون نیست.

- فرهنگ آن وقت این بوده که حجاب داشته اند؛ اگر داشته باشند به آنها چه بگویند؟! پیدا کنید کسی بی حجاب بوده و در عین حال حرفی به او نزده اند. در تاریخ پیدا کنید که کسی بدون چادر بیرون می آمده و به او نگفته اند. مثل این است که اگر کسی محاسنش را می تراشد، به او تذکر دهی و او بگوید، این را در صدر اسلام نگفته اند. وقتی فرهنگشان این بوده که همه محاسن داشته اند و تخلف نمی کرده اند، ولو از روی فرهنگی که داشته اند، معنا ندارد کسی به آنها چیزی بگوید.اما وقتی دارند فرهنگ را عوض می کنند و از فرهنگ اسلام تخلف می کنند، آن را باید گفت. کسانی که این حرف ها را می زنند باید به آنها گفت اگر یک نمونه آوردید که در صدر اسلام یک کسی بدون چادر و روسری بیرون آمده و کسی چیزی به او نگفته است؟! اصلا در آن زمان این کار یک چیز خیلی زشتی بوده و این کار را نمی کردند.

بیشتر بخوانید: گسل بسیار شدیدی میان روحانیت و مردم ایجاد شده / هشدار رئیس سابق سازمان مدارس علمیه خارج از کشور سخنگوی شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه : مردم را مقابل مردم قرار دادن ، کار خطرناکی است / التهابات بالاست و حساسیت‌ها زیاد شده نماینده ادوار مجلس : مشکل مردم حجاب و سگ گردانی نیست ، معیشت و مسکن است / دولت رئیسی همانند احمدی نژاد ، حواشی را برجسته می کند عضو مجمع مدرسین حوزه علمیه قم : زمان پیامبر(ص) و ائمه (ع) اجباری به حجاب وجود نداشته / حرف امام (ره) درباره حجاب را تحریف کردند

- طبیعتا کسانی که می خواهند هدایت کنند باید خودشان هدایت شده و راهش را بلد باشند؛ هم خواهرهایی که هستند و هم برادرها، برخورد مؤدبانه کنند. این بحث دیگری است. درباره اینکه چه طور برخورد کنید، اسلام می گوید با دشمن هم در ابتدای کار برخورد خشن نداشته باشید؛ مگر اینکه به تو حمله کند. بدون شک این کار ادب و علم می خواهد. ولی اینها نمی گویند آدمی که آمده بود بلد نبود چه کار کند؛ می گویند اصلا ما با گشت ارشاد مخالف هستیم. یعنی مخالفیم با اینکه کسی نظارت به احکام اسلام داشته باشد؛ این غلط و اشتباه است.چه طور بازرس می گذارند برای اینکه ببینند یک لبنیاتی محصول تاریخ گذشته نفروشد و اگر تاریخ گذشته فروخت جریمه اش می کنند؟ یک ماست خوردن اینقدر ضرر دارد، ولی خلاف دستور خدا و پیامبر(ص) انجام دادن برای بشر ضرری ندارد؟! اینها باید تشکر کنند از کسانی که دنبال این هستند ما از نظر فکری و جسمی منحرف نشویم. اگر انسان خوب و عاقلی باشند، باید از هدایتگران تشکر کنند؛ چه اسم آن را روحانی و چه گشت ارشاد بگذاریم، هرچه بگذاریم.

- مسأله حجاب کار به مسأله اقتصاد ندارد. مسأله حجاب یک دستور الهی است و این طور نیست که اگر آدم گرسنه باشد باید چادرش را دور بیندازد و نمازش را ترک کند. آدم ها نباید گرسنه باشند و دولت ها باید سعی کنند مردم در رفاه باشند؛ اما این نیست که اگر رفاهشان کم شد چادر را دور بیندازند یا نماز و روزه را ترک کنند. این کمال حماقت است که یک انسانی فکر کند دین دارد و در عین حال برای یک بی تدبیری دولت یا حکومت در مسائل اقتصادی، بگوید که من دین را نمی خواهم. کسانی که این طوری دین را کنار می گذارند، اصلا دین ندارند.اینها با هم جدا است و این طور نیست که ما اقتصاد مردم را درست کنیم تا حجاب داشته باشند. حجاب باید سرجای خودش باشد و دنبال مسائل اقتصادی مردم هم باید باشیم.

- خیلی از این کلیپ ها ساختگی است و واقعیت ندارد. زن ها جیغ می زنند، خیلی از اینها ساختگی است و گاهی در کشورهای دیگر هم اینها را نشان می دهند. یعنی آنجا بازی در می آورند و در کارهای ما می گذارند! من نمی خواهم بگویم اصلا اتفاق نمی افتد، ولی باید مردم ما توجه داشته باشند که کلیپ سازی خیلی راحت است.قطعا غلط است. اما وهن دین نمی شود؛ وهن آدمی می شود که این طور برخورد می کند! در دنیا آنقدر این کارها را کرده اند که دین را وهن کنند و نتوانسته اند. ما باید هوشیار باشیم که مسأله دین و خدا غیر از مسأله رفتار من مأمور یا نیروی انتظامی است. اگر نیروی انتظامی یا یک روحانی اشتباه کرده، اینها به جای خودش، اما نباید باعث وهن دین شود. وهن دین شدن این کارها به معنای ضعیف بودن دین ها است و باید آن را تقویت کنیم.

- مردم نباید مقابل هم قرار بگیرند؛ مردم باید هوشیار باشند و همه طرفدار مسائل دینی و قوانین الهی و اسلامی باشند.مقام معظم رهبری کرارا تأکید کرده اند در رابطه با اینکه روحانیت، اعم از ائمه جمعه و غیر جمعه، باید با مردم حالت پدری داشته باشند؛ برای اینکه روحانیون قصد غرضی ندارند غیر از اینکه به مردم خدمت کنند. روحانیون کجا سر مردم کلاه گذاشته اند؟! کجا خورده اند و در رفته اند؟! همیشه واقعا در فکر مردم بوده اند و با اقتصاد ضعیف خودشان می ساخته اند. انصافا من به سهم خودم از روحانیت شیعه تشکر می کنم که همه جا پیشتاز بوده اند. نسبت به جمعیتشان، خیلی بیشتر از مردم در جنگ شهید شدند. از یک جمعیت 30 هزار نفری، چهار هزار نفرشان در جنگ به شهادت رسیدند؛ غیر از طلاب و روحانیونی که بچه های آنها به شهادت رسیدند.

- ما کم مردم را توجیه می کنیم که روحانیت شیعه همواره در کارهای خوب جلودار مردم بوده اند. ممکن است کسی تخلفی هم بکند و به قول مرحوم بروجردی ممکن است گرگی هم در لباس میش آمده باشد، ولی اینها خیلی کم هستند. عمدتا روحانیت هدایتگر مردم است و با محبت با مردم صحبت می کند؛ با مردم رفیق است و دشمنی و مقابله ای ندارند؛ ملک و مالی ندارند که بخواهند دعوا داشته باشند.یعنی حجاب یک قانون الهی و یکی از ضروریات دین است؛ منکر حجاب، منکر ضروری دین است و مشکل دینی پیدا می کند. یک زن یا دختری می گوید من حجاب اسلامی را قبول دارم ولی خوشم می آید که آزاد باشم؛ باید گفت در خانه ات می توانی ولی جامعه برای همه است و برای تو تنها نیست؛ باید رفتاری که موجب می شود دیگران منحرف شوند را انجام ندهی، ضمن اینکه رضایت خودت را بر رضایت حضرت زهرا(س)، خدا و پیامبر(ص) مقدم نداری. همه فرمایشات مقام معظم رهبری درست و از روی قرآن و روایات است.

21217

کد خبر 1656322

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: گشت ارشاد حجاب نیروی انتظامی داشته باشند نیست که اگر مسأله حجاب گشت ارشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۴۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه مهم امام جمعه زاهدان برای اجرای قانوان عفاف و حجاب

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: قانون عفاف و حجاب باید پیگیری شود اما نیازمند تدبیر است و باید به تدریج با منطق و بدون ایجاد درگیری و بدون ایجاد دوقطبی سازی صورت گیرد و قبل، هنگام و پس از آن نیز کار فرهنگی لازم است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، آیت‌الله مصطفی محامی در خطبه‌های نمازجمعه این هفته زاهدان ضمن گرامیداشت سالروز شهادت شهید آیت‌الله مرتضی مطهری و تبریک روز معلم با اشاره به عملیات وعده صادق، اظهار داشت: عملیات وعده صادق نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت بود و ایران اسلامی توان نظامی، دفاعی، علمی و اطلاعاتی خود را به رخ دشمنان جهان اسلام کشید و با اقتدار کامل این عملیات را انجام داد و دل مسلمانان و آزادی خواهان جهان را شاد کرد.

وی افزود: نکته اینجاست که اگر فکر جوان ایرانی به کار بیفتد و به میدان بیاید می‌تواند افتخار بیافریند و در صنعت نظامی، دفاعی، هوا و فضا و انرژی هسته‌ای این توان را مشاهده کردیم و حالا همین فکر در عرصه اقتصادی هم می‌تواند حضور یابد و وضعیت اقتصادی کشور را بهبود ببخشد و چرا از این توان به درستی استفاده نمی شود.

آیت‌الله محامی گفت: علیرغم تاکید مقام معظم بر حضور مردم و جوانان در فعالیت‌های اقتصادی اما کمتر به این توصیه توجه می‌شود و امسال تحت عنوان جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده و مهم است که مسئولان بزرگوار باید برای حضور مردم در عرصه اقتصاد برنامه ریزی کنند.

امام جمعه زاهدان افزود: فعالیت‌هایی انجام شده اما نیاز به مراتب بیشتر است و البته توان مردم و جوانان هم بیش از این‌هاست و باید از این توان استفاده شود و فارغ از آمارهای خوبی که مسئولان و دولت‌های مختلف ارائه می‌کنند مردم منتظر دیدن نتیجه این آمارها در سر سفره زندگی و معیشت خود هستند.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان بیان داشت: در عرصه بین‌المللی همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند جریان فلسطین و غزه در صدر اخبار است خصوصا در این روزها که دانشجویان و دانشگاهیان آمریکا و اروپا هم به طرفداری از مردم غزه به میدان آمده اند و علیه رژیم غاصب صهیونیستی شعار می‌دهند و می‌بینیم که چه برخوردهایی با آن‌ها ‌می‌شود.

وی به بیان یک نکته پرداخت و گفت: در سال‌های گذشته و زمانی که بلوک شرق و اتحاد جماهیر شوروی هنوز وجود داشت امام خمینی(ره) به رهبر آن‌ها گورباچف نامه نوشته و او را به اسلام دعوت کردند و فرمودند جمعی از دانشمندان خود را بفرستید تا درس بخوانند و با اسلام آشنا شوند و با بینش دقیق و نگاه نافذ که از آن برخوردار بودند عنوان کردند که زین پس باید کمونیست را در موزه‌های تاریخ پیدا کنید و آن‌ها توجهی نکردند و پس از مدتی اتحاد جماهیر شوروی فرو ریخت.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: مقام معظم رهبری نیز در بهمن‌ماه سال1393 به دانشجویان اروپایی و آمریکایی نامه‌ای نوشته و از آن‌ها خواستند که از بزرگان خود دلیل اسلام ستیزی را سوال کنند و آن‌ها را به تحقیق در خصوص اسلام و آشنایی با معارف و ارزش‌های اسلامی توصیه کردند و بعد از عملیات‌های تروریستی که در کشورهای اروپایی رخ داد و آن را به نام مسلمانان افراطی گذاشتند و در آذرماه 1394 مجددا مقام معظم رهبری به دانشجویان اروپا و آمریکا نامه نوشتند و مطرح کردند که تروریست با هیچ تعالیم دینی به خصوص اسلام سازگاری ندارد و تروریست درد مشترک ماست و به ناامنی‌های کشورهای منطقه و حمایت و پشتیبانی آمریکا و کشورهای غربی از گروه‌های تروریستی اشاره کردند و مجددا آن‌ها را به آشنایی مستقیم و بیشتر با اسلام دعوت کردند.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: بازتاب این بیانات و سایر فعالیت‌های فرهنگی انقلاب اسلامی را امروز مشاهده می‌کنیم از جمله رواج حجاب اسلامی در بین مسلمان کشورهای مختلف چه کشورهایی که حکومت اسلامی دارند و چه کشورهایی که حکومت اسلامی ندارند و حجاب به عنوان پوشش زن مسلمان رواج یافته و این دشمنان اسلام را نگران کرده و دومی هم حرکت دانشجویان برای دفاع از مردم مظلوم فلسطین و غزه است آن هم دانشجویانی که مسلمان نیستند و چه بسا این حرکت بازتاب همان نامه‌ها باشد و نشان دهنده این است که حرف حق جای خود را باز خواهد کرد و راه خود را پیش خواهد برد.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: حرف حق و سخن با منطق در دل‌ها اثر می‌کند و اگر سخن مقام معظم رهبری در عمق جان دانشجویان مسلمان و غیر مسلمان آمریکا و اروپا تاثیر می‌گذارد نمی‌تواند در دل دانشجویان خود ما در ایران تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری به طور مکرر به ارتباط گیری با دانشجویان توصیه کردند و سوال این است که ما جامعه روحانیت و مسئولان فرهنگی چه مقدار به دستور و تاکید ایشان عمل کرده‌ایم و چه مقدار با قشر دانشجو و دانش‌آموز ارتباط ایجاد کرده‌ایم و نتیجه آن را باید در دانشگاه ببنیم.

وی گفت: آیا هیجانی که در دفاع از فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا وجود دارد در میان دانشجویان داخل کشور هم مشاهده می‌کنیم؟ و اینکه در یک دانشگاه اروپایی و آمریکایی یک زن پای حجاب خود ایستاده و مقاومت می‌کند آیا چنین پوششی را ما در دانشگاهای خود مشاهده می‌کنیم؟ و اگر اینطور نیست باید جوابی برای آن پیدا کنیم.

امام جمعه زاهدان افزود: این نشان دهنده کم کاری ماست و یک جهت کار این است که ما نسبت به کشورهای دیگر دستمان نمی رسد جز تمرکز روی منطق و بیان حرف حق اما در کشور خودمان می‌گوییم زور دست خود ماست و توجه نمی‌کنیم که کار فرهنگی با زور، قدرت و بخشنامه اجرا نمی‌شود.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در جلسه با معلمان فرمودند باید تلاش کنید تا دانش آموزان عقلانیتی که پشت تصمیم های نظام جمهوری اسلامی هست را درک کنند اما ما در این جهت کمتر کار کرده‌ایم در حالی که اگر دانش‌آموز و دانشجوی ما این منطق را درک کنند قشر زیادی آن را خواهند پذیرفت و افراد محدودی هستند که برای دشمن مزدوری می‌کنند و عموم فرزندان خود ما هستند و ما باید به دل این‌ها حرف بزنیم که کمتر صورت گرفته است.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: برای مثال حجاب حکم شرعی، قانون و الزام قانونی دارد و باید پیگیری شود اما قبل، هنگام و پس از پیگیری برای اجرای قانون باید کار فرهنگی و اقناع عمومی صورت گیرد و با عقلانیت همراه باشد و در غیر این صورت همان گونه که رضا شاه با زور نتوانست حجاب سر مردم کند با زور هم نمی‌توان حجاب سر مردم کرد مگر اینکه خود او آن را بپذیرد و قبول کند.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در اجرای الزام قانونی باید تدبیر به خرج داد و بنده در سال‌های گذشته و در اجلاس ائمه جمعه خدمت رئیس جمهور محترم گفتم که اجرای قانون باید از دستگاه‌های اداری که مامور شما هستند شروع شود و عُرف هر جامعه‌ای است که برای نیروهای خود یک لباس فرم تعیین و آن را الزام قانونی می‌کنند و بعد سراغ شرکت‌های وابسته از جمله، بیمارستان‌ها، شهرداری ها و... بروید و در گام بعد نیز مجوز مجموعه‌هایی که برای کار نیاز به تایید شما دارند را مشروط به رعایت همین نکات ارائه کنید که در چنین شرایطی فضای جامعه تغییر پیدا می‌کند و بعد با موارد محدودی که دهن کجی می‌کنند برخورد صورت ‌می‌گیرد اما متاسفانه این کار را نکردند و در خیابان و پارک شروع به برخورد با بی حجاب کردند و اتفاقاتی هم در پی داشت‌.

وی افزود: الزام قانونی باید پیگیری شود اما نیازمند تدبیر است و باید به تدریج با منطق و بدون ایجاد درگیری و بدون ایجاد دوقطبی سازی صورت گیرد و قبل، هنگام و پس از آن نیز کار فرهنگی لازم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ماجرای کلیپ جنجالی یک عروس ۱۴ساله
  • امام جمعه اهواز: طرح «نور» محله به محله اجرا شود
  • امام جمعه اهواز : طرح حجاب «نور» محله به محله اجرا شود
  • امام جمعه اهواز: هر روز در غرب ظلم به زنان بیشتر می‌شود/ درصد خودکشی در زنان آمریکایی 50 درصد افزایش داشته/ همه قوانینی که در غرب اجرا کردند، به ضرر زنان بوده/ پدران و مادران باید تمرین حجاب را در کودکی به فرزندان خود بیاموزند
  • امام جمعه اهواز: والدین باید تمرین حجاب را در کودکی به فرزندان خود بیاموزند
  • اکنون نوبت وعده صادق اقتصادی است
  • توصیه مهم امام جمعه زاهدان برای اجرای قانوان عفاف و حجاب
  • لزوم تلاش جدی مسئولان برای جهش تولید و اشتغالزایی با مشارکت مردم
  • تلاش مسئولان برای جهش تولید و اشتغالزایی با مشارکت مردم
  • تاکید امام جمعه خمینی شهر بر حمایت مردم از طرح نور