Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از اعتماد، یوسف طباطبایی‌نژاد، امام جمعه اصفهان در دیداری که اخیرا با جانشین معاونت اطلاعات و امنیت ستاد کل نیروهای مسلح و فرمانده انتظامی استان اصفهان داشت، بی‌حجابی و بدحجابی را هنجارشکنی توصیف کرد و گفته است: «باید فضای جامعه را برای این عده که تعداد آنها هم کم است، ناامن کرد و نباید اجازه داد به راحتی در خیابان‌ها و پارک‌ها هنجارشکنی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» او حتی گفت که باید در این خصوص اختیارات بیشتری به نیروی انتظامی برای برخورد با قانون‌شکنان اعطا شود و خواستار تشکیل شعبه‌های مخصوص رسیدگی به پرونده‌های ناهنجاری‌های اخلاقی در دادگاه‌ها شد. ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی نیز در خطبه‌های نماز جمعه مرکز این استان دقیقا از گزاره «ناامن کردن فضا برای بدحجابان» استفاده کرد و گفت: «نیروهای انتظامی زندگی بدحجابان را ناامن کنند چراکه آنها درصدد این هستند که جامعه دینی ما را ناامن کنند. ما نمی‌توانیم در برابر این‌گونه مسائل کنار بیاییم و مقابل جریان‌های فسادزا حساس نباشیم.» ابوالقاسم یعقوبی خواسته علاوه بر ورود پلیس و قوه قضاییه به امر مقابله با بی حجابی، مردم هم به این امر ورود پیدا کنند و آمر به معروف و ناهی از منکر باشند.

انتشار اظهارات این دو امام جمعه شهرهای اصفهان و بجنورد در رسانه‌ها و متعاقبا فضای مجازی اما با واکنش گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی و همچنین برخی از کنشگران سیاسی و مدنی مواجه شد و در ادامه کار به آنجا رسید که حتی برخی مقام‌های سیاسی ازجمله معاون وزارت ارتباطات نیز به آنچه در بحث حجاب مورداشاره این دو خطیب نماز جمعه قرار گرفته بود، واکنش نشان دادند.

حالا اما محمدتقی رهبر، دیگر امام جمعه موقت اصفهان در گفت‌وگوی خود با «اعتماد» با نگاهی متفاوت از آنچه به‌نقل از طباطبایی‌نژاد روی خروجی رسانه‌ها رفته بود، گفته که استفاده از این تعابیر درباره شهروندان درست نبوده است. هرچند بعدازظهر دیروز روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان در اطلاعیه‌ای تاکید کرد که بازتاب رسانه‌ای سخنان طباطبایی‌نژاد به‌درستی انجام نشده است.

آقای رهبر! روز جمعه امام جمعه اصفهان از تریبون نماز جمعه خواستار ناامن کردن فضا برای زنانی شد که ایشان از آنان به عنوان «افراد بدحجاب» یاد کرده است. با توجه به سابقه تلخی که در اصفهان وجود دارد و با درنظرگیری شرایط امروز کشور، نظرتان درباره بیان این مطالب چیست؟

شخصا به‌دلیل شیوع ویروس کرونا مدتی است که به عنوان امام جمعه در اصفهان حاضر نشدم و نمی‌دانم این اظهارات از سوی کدام یک از ائمه جمعه مطرح شده ولی آنچه می‌گویم مطالبی کلی درباره موضوع حجاب است. من کتابی ۴۰۰ صفحه‌ای درباره حجاب و عفاف نوشته و با ادله مختلف در آن کتاب اثبات کرده‌ام که در ماجرای حجاب، گام نخست فرهنگسازی است. زنان باید در دانشگاه‌ها توجیه شده و متوجه چرایی درنظرگیری حجاب در دین اسلام شده و بدانند که رعایت آن، به نفع خودشان است. بدانند که بدحجابی افتخار نیست؛ بلکه کسر شأن زنان است. تا زمانی که در موضوع حجاب فرهنگسازی لازم صورت نگرفته باشد و دانشگاه و رسانه و سایر نهادها پای کار حاضر نباشند، اقدامات دیگر موثر نخواهد بود. البته زمانی ممکن است برخی لجاجت کنند و هنجارهای جامعه را زیرپا بگذارند که در آن زمان نیز برای نیروی انتظامی وظایف قانونی درنظر گرفته شده ولی این نیست که فضای جامعه را برای زنی که بدحجاب است، ناامن کنیم و او در جامعه امنیت جانی و ناموسی نداشته باشد؛ بنابراین ناامن کردن به این معنا و مفهوم درست نیست اما ارشاد و فرهنگسازی امری لازم و ضروری است.

مسوولیت این ارشاد و فرهنگسازی مدنظر شما برعهده کدام نهاد است؟

ببینید، شورای عالی انقلاب فرهنگی سال‌ها پیش در مصوبه‌ای با عنوان حجاب و عفاف، ۲۶ دستگاه، از دانشگاه و صدا و سیما گرفته تا نیروی انتظامی، را به عنوان مسوول ترویج حجاب و فرهنگسازی در این زمینه کرد ولی آن‌چنان که باید، اجرایی نشد. نباید فراموش کنیم که گام نخست و مهم‌ترین قدم همان بحث فرهنگسازی است. بسیاری از فرزندان در خانواده‌های‌شان آن‌چنان که باید درباره حجاب توجیه نشده‌اند و حتی بسیاری از خانواده‌ها نیز از چیستی و چرایی آن اطلاعی ندارند. درست است اگر کسی دهن‌کجی کرد و هنجارشکنی انجام داد با او برخورد قانونی صورت می‌گیرد ولی گام اول ارشاد است. ضمن اینکه برخورد قانونی نیز راهکارهای مشخصی دارد و نباید فضا را برای زنان ناامن کرد.

این یعنی شما به عنوان یکی از ائمه جمعه اصفهان با گفته‌های امام جمعه این شهر درباره حجاب موافق نیستید؟

ببینید، بیان‌ها درباره حجاب متفاوت است ولی نباید فراموش کرد که مهم‌ترین گام در بحث حجاب، همان ارشاد و توجیه است و آخرین گام، برخورد قانونی است. برخورد قانونی هم این نیست که کسی در خیابان متعرض زنان شود. فقط برای نیروی انتظامی در قانون وظایفی در نظر گرفته شده که می‌تواند برای بدحجابان تنبیه‌هایی را درنظر بگیرد؛ آن ‌هم در حدی که قانون مشخص کرده است و این طور نیست که فضا را برای زنان ناامن کنیم و آنان بدانند فضای جامعه برای‌شان ناامن است و دیگر از منزل خارج نشوند؛ بنابراین معتقدم تعبیر استفاده شده، تعبیر درستی نبوده است.

کد خبر 554375 برچسب‌ها نماز جمعه زنان - حجاب

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نماز جمعه زنان حجاب نیروی انتظامی برخورد قانونی جمعه اصفهان درباره حجاب ناامن کردن نماز جمعه امام جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۱۴۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید امام جمعه موقت بوکان برلزوم تکریم معلمان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  ماموستا ملا کریم رسولی در خطبه‌های نمازجمعه این هفته بوکان با اشاره به رویدادهای تقویمی هفته گذشته گفت: در چند روز گذشته سه رویداد مهم هفته عقیدتی سیاسی در سپاه، معلم و کارگر را پشت سر گذاشتیم که همچون مثلثی قدرت ایمان، دانش و تلاش برای آبادانی کشور را به هم وصل می‌کند.

  وی با اشاره به روز جهانی کارگر و معلم افزود: معلم و کارگر دو قشر از جامعه ما هستند که در عرصه تعلیم‌وتربیت و کار و اشتغال، کشور را به‌پیش می‌برند.

  امام‌جمعه موقت بوکان در ادامه با اشاره به شهادت آیت‌الله مطهری و نام‌گذاری این روز به اسم معلم عنوان کرد: آیت‌الله مطهری فیلسوف و مفسر بزرگ قرن و یکی از معلمان بزرگ در ترویج اندیشه انقلاب بود که خدمات بی‌نظیری در این راستا ارائه نمود.

  وی معلمی را شغلی شریف و شغل انبیای الهی دانست، ابراز کرد: معلمان که توان خود را برای تعلیم‌وتربیت جامع به کار گرفته‌اند، جایگاه، منزلت و مقام عالی در جامعه دارند.

  ماموستا رسولی تصریح کرد: معلم باید پیوسته مورد تکریم جامعه باشد؛ زیرا اگر جایگاه معلم و نقشی که در تربیت نسل‌های مختلف دارد مورد تکریم قرار گیرد، جامعه‌ای آگاه به دانش و باتربیت دینی و اسلامی خواهیم داشت که در عرصه‌های مختلف پیش‌رونده خواهد بود.

همچنین قبل از خطبه های این هفته نمازجمعه مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه بوکان در سخنانی با اشاره به هفته عقیدتی سیاسی در سپاه ضمن گرامیداشت یاد شهید مرتضی مطهری و فرارسیدن روز معلم و هفته عقیدتی سیاسی در سپاه و بسیج، نامگذاری این ایام را به عنوان هفته عقیدتی سیاسی نشان از پیوند ناگسستنی و دائمی سپاه و بسیج با روحانیت و معنویت دانست.

حجت‌الاسلام محمد جباری افزود: پاسداران و بسیجیان همواره خود را سرباز اسلام، قرآن، ولایت و علمای دینی نامیده اند و این واقعیت را با بذل جان خویش اثبات کرده اند.

وی تصریح کرد: مبانی فکری پاسداران عزیز برگرفته از مبانی فکری امامین انقلاب، شهیدان مطهری و بهشتی و امروز با بازخوانی اندیشه های آیت الله مصباح یزدی در پی تقویت آن مسیر نورانی هستند.

دیگر خبرها

  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • گزیده خطبه های ائمه جمعه کهگیلویه و بویراحمد
  • خطبه های نماز جمعه شهرستان‌های هرمزگان
  • نماز جمعه شهرستان‌ها
  • تاکید امام جمعه موقت بوکان برلزوم تکریم معلمان
  • دشمن در جنگ اقتصادی با مقاومت مردم نتوانسته کاری از پیش ببرد
  • طرح «نور» اقدام بزرگ و شجاعانه نیروی انتظامی است
  • واکنش ائمه جمعه به برخورد مقامات غربی با تجمع دانشجویان
  • عملیات وعده صادق رسوایی غرب را جهانی کرد
  • دعوت امام جمعه موقت ورامین از مردم برای حضور پرشور در انتخابات